top of page
Foto van schrijverNiki Nelissen

Kleine gelukjes en grote on-gelukjes: Opa Eik

(Verhaal van een cliënt – met goedkeuring voor publicatie)


English version: visit the English blog




Een paar maanden geleden maakte ik een wandeling door een prachtig natuurreservaat. De geur van dennenbomen en het zachte ruisen van de bladeren was heel rustgevend en bracht mijn herinneringen uit een ver verleden weer tot leven. Ik besloot even op een bankje te zitten om van het uitzicht te genieten. Naast het bankje stond een oude boom, stevig en krachtig uitkijkend over de omgeving. Ik werd overspoeld met emoties van rust, verbondenheid en dankbaarheid.


Een klein gelukje

Toen ik 8 jaar was, brachten mijn ouders en ik een paar weken door in een klein huisje in een bos in de Ardennen. Een van mijn favoriete plekken was een grote oude eik aan de rand van een open plek. Ik klom vaak in die boom, voelde de ruwe schors onder mijn handen en vond rust in zijn hoge dikke takken. Het voelde alsof de boom mij omarmde en beschermde. Ik gaf de eik een naam: Opa Eik. Hij werd mijn toevluchtsoord, een plek waar ik me veilig voelde en mijn zorgen vergat. Zelfs nu, zoveel jaren later, denk ik met veel warmte terug aan die zomer en Opa Eik.


Een groot on-gelukje

Op een ochtend, na een stormachtige nacht, ontdekte ik dat een groot deel van Opa Eik door de bliksem was geraakt. De stevige takken lagen gebroken op de grond, en mijn veilig plekje was verwoest. Ik liep naar mijn ouders, de tranen stroomden over mijn wangen. Mijn vader legde uit dat de natuur soms hard kan zijn. Ik begreep zijn woorden maar voelde een diep verlies en verdriet.

De volgende dag gingen we terug naar de stad. Ik voelde me verscheurd, alsof een deel van mijn hart bij Opa Eik was achtergebleven. Mijn ouders probeerden me op te vrolijken, maar niets leek te helpen. Het gevoel van verlies bleef lang hangen, en ik was bang dat ik nooit meer diezelfde verbinding met de natuur zou voelen.


Wat raakt ons diep vanbinnen?

Het zijn vaak onverwachte momenten en kleine dingen die ons het diepst raken. De pijn van verlies, vooral van iets of iemand waar we ons veilig bij voelen, kan lang bij ons blijven. We leren vaak om deze gevoelens te onderdrukken, maar ze blijven in ons lichaam vastzitten en kunnen ons beïnvloeden op een manier die we ons niet kunnen voorstellen.


Welke on-gelukjes heb jij ingeslikt?

We dragen allemaal emoties en energieën met ons mee die in ons lichaam vastzitten. Deze kunnen getriggerd worden door nieuwe ervaringen die ons herinneren aan oude pijn. Door deze vastzittende emoties te verwijderen, kunnen we ons bevrijden van de negatieve invloed die ze hebben en een evenwichtiger leven leiden.


Tijdens een Emotion Code sessie, waarbij ik mijn herinneringen aan het verlies van Opa Eik naar boven haalde, werden de volgende emoties weggewerkt:


  1. Verlies - het verlies van mijn veilige plek

  2. Verdriet - diep verdriet over de verwoesting

  3. Angst - angst dat ik nooit meer zo'n veilige plek zou vinden

  4. Woede - boosheid op de natuur voor het afnemen van mijn toevluchtsoord

  5. Onzekerheid - onzekerheid over waar ik nu troost kon vinden

  6. Overweldigd - overweldigd door de intensiteit van de emoties en de kracht van de natuur


Deze sessie hielp me om de pijn van het verlies, die al die tijd diep in mij verscholen bleef, te verwerken en een gevoel van rust en acceptatie te vinden. Het was een bevrijdende ervaring die me hielp om verder te gaan en opnieuw veilige plekken in mijn leven te vinden.


Van on-gelukje naar gelukje

Door het verwijderen van onze vastzittende emoties kunnen we onze vastzittende emoties die we tijdens onze on-gelukjes ervaarden omzetten in gelukjes.

Kies voor het oplossen van jouw vastzittende emoties en boek een afspraak voor een Emotion Code sessie. Je zal versteld staan over de impact op jouw leven!





Wens je meer te weten te komen over The Emotion Code? Bekijk het filmpje van Dr. Bradley Nelson waarin hij duidelijk uitlegt hoe emoties, die uit energie bestaan, zich vasthechten in ons lichaam.





13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page